Home » In de kijker » Antwerpse speler in gebouwtechnieken breidt uit

Antwerpse speler in gebouwtechnieken breidt uit

ETI Group met hoofdzetel te Borgerhout voegt haar activiteiten samen met die van Clima & Partners uit Wijnegem. Dankzij deze combinatie ontstaat een stevige middelgrote groep in multitechnieken. Een bouwfirma of bouwheer krijgt hierdoor de garantie op een uitgebreid en vollediger techniekenpakket, zowel voor nieuwbouw als renovatieprojecten.

 

Via de vennootschappen E.T.I. Vandenven, Siegers Technics en ETI Partner is ETI Group vandaag actief in gebouwtechnieken waaronder elektriciteit, domotica, beveiliging, CV-installaties, sanitair, zonne energie, milieu vernieuwende technieken, verwarming, koeling en ventilatie.

Door de overname van Clima & Partners, één van de grotere HVAC specialisten in regio Antwerpen, realiseert ETI Group een serieuze sprong voorwaarts in haar service verlening en expansie op het vlak van verwarming, koeling en ventilatie.

Met deze transactie speelt ETI Group in op een aantal marktevoluties die al jaren aan de gang zijn. Afgevaardigd bestuurder Luc Ost licht toe: “ETI is en blijft een sterke groep van met mekaar verbonden, complementaire en bijzonder klantgerichte KMO’s. We stellen vast dat onze klanten evolueren naar een “one stop shop” voor de investering in technieken en wij spelen hier nu verder op in. Onze klanten stuwen ons a.h.w. vooruit om te groeien en een meer volledige service op maat te leveren. Clima & Partners is een gevestigde waarde in haar vakdomein met een uitstekende reputatie en dit sluit perfect aan bij de andere bedrijfsentiteiten van onze groep.”

Beide bedrijven zijn ondertussen reeds gestart met de integratie, die vooral gericht is op het optimaliseren en afstemmen van de aangeboden diensten, zodat de klanten van een top service verzekerd blijven. Binnen afzienbare termijn, zullen ETI Partner & Clima & Partners ook effectief opgaan in een fusie. Met het behoud van de merknaam Clima & Partners wil het management de continuïteit van een hoogwaardige HVAC dienstverlening onderstrepen

 

fusie tussen ETI & Clima en Partners puzzelstukken

 

Gezonde ambitie

ETI Group stelt nu 225 mensen tewerk en realiseert hiermee een omzet van om en bij de EURO 45 miljoen. Luc Ost en zijn management team zijn toekomstgericht en blijven verdere versterking en expansie van de groep nastreven.

Olaf Reyntjens, directeur van Clima & Partners, vult aan: “In ETI Groep hebben wij een ideale partner gevonden om de toekomst van onze HVAC activiteiten te borgen. Dit verstevigt onze positie op de markt en onze klanten worden hier beter van.” Het Clima & Partners management blijft na deze transactie integraal aan boord.”

 

Contact: Luc Ost, afgevaardigd bestuurder ETI Group, +32 475 572 715